Pentru că una din regulile de bază ale unei alimentații sănătoase este servirea micului dejun, vă propun o variantă gustoasă care trebuie încercată.

De ce ingrediente aveți nevoie?

  • 50 g fulgi de ovaz, simpli, integrali;
  • 150 ml lapte;
  • 1/2 banană*;
  • câteva afine (opțional);
  • scortișoară;
  • 1-2 lingurițe unt de arahide (opțional);
  • * dacă doriți puțin mai dulce, puteți folosi și cealaltă jumătate de banană, amestecată, într-un blender, cu laptele pe care urmează să îl folosiți la prepararea budincii.

Mod de preparare:Se pun într-un vas, pe foc, laptele împreună cu fulgii de ovăz și se amestecă din când în când, pentru a nu se prinde. Pe măsură ce laptele se apropie de temperatura de fierbere, amestecăm continuu până când acesta este aproape în totalitate absorbit de către fulgii de ovăz. Se ia de pe foc și se pune compoziția rezultată într-un bol.

O putem orna (după bunul plac) cu câteva felii de banană (aproximativ jumătate de banană), câteva afine, scortișoară, iar dacă vă place untul de arahide, puteți adăuga o linguriță.

Să aveți poftă!

Cu drag,
Flavia-Ioana Manole
Nutriționist-Dietetician